1. Startsida
  2. Press
  3. [2014-05-26] Lena Ek och Åsa Romson i debatt om miljöpolitiken
Pressmeddelande | 2014-05-26

Lena Ek och Åsa Romson i debatt om miljöpolitiken

Lena Ek (C) och Åsa Romson (MP) möts i en miljöpolitisk debatt på IVL Svenska Miljöinstitutets konferens Tillståndet i miljön den 27 maj. Vilka skillnader och likheter finns i deras syn på miljön i Sverige, EU och världen 2014 och hur ser de på framtiden?

För tionde året i rad anordnas Tillståndet i miljön – konferensen där IVL Svenska Miljöinstitutet samlar ledande aktörer och beslutsfattare för att diskutera viktiga miljöfrågor. I år fokuserar vi på globala utmaningar, tar upp praktikfall från textil- och livsmedelsindustrin samt diskuterar hur CSR kan bli hållbart och lönsamt. Det blir också en debatt om hur naturens värden kan integreras i ekonomin. Sveriges regering vill synliggöra och inkludera ekosystemtjänsters värde i samhällsplanering och näringslivsutveckling senast år 2018. Vad krävs för att ekosystemtjänster ska få praktisk nytta och hur påverkar de investeringar, affärer och framtida sysselsättning? Medverkar gör bland andra: Peter Odemark, Nordenchef och vd för Danone, Emma Ihre, ansvarig för hållbart företagande på finansdepartementet, Klas Eklund, seniorekonom på SEB, Johan L. Kuylenstierna, vd för SEI, Thomas Sterner, professor i miljöekonomi, Svante Axelsson, generalsekreterare för Naturskyddsföreningen, Thomas Sterner, professor i miljöekonomi, Louise Hård af Segerstad, verksamhetsansvarig på Albaeco, Anders Wijkman, politiker och samhällsdebattör. Välkommen till en dag fylld av intressanta föreläsningar, praktikfall och debatter.

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Sidan senast ändrad: 2020-10-23

IVL Svenska Miljöinstitutet

Om oss

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället – från vetenskap till verklighet.

Följ oss

Ikon med LikedIn
Ikon med twitter
Ikon med facebook

Karriär

© 2023 IVL Svenska Miljöinstitutet AB | Om Cookies | Hantering av personuppgifter

Ikon med kryss
Till toppen